Tilskud til varmepumper

Varmepumperne er siden 2013 blevet så effektive, at de nu kan fås helt op til A+++ mærkede.
Det betyder, at de mest effektive luft til luft varmepumper yder over 5 kWh varme pr. tilsat kWh strøm.

Sammenligner vi med El varme, leveres kun 1 til 1 kWh varme.

Teoretisk er en A+++ mærket varmepumpe altså 500% så effektiv.

I praksis er det dog lidt noget andet.

Specielt om vinteren, er varmepumperne ikke så effektive, at de leverer deres topydelse, de er dog stadigvæk lang mere effektive og energivenlige end el varme og ældre oliefyr (de er faktisk ringere end el varme)

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på varmepumper hos Tjenestetorvet – Læs mere her

Overvejelser før du køber en varmepumpetilskud til varmepumpe

En luft til luft varmepumpe kan både levere varme og køling, varmen er oftest derfor familier investere i modellerne, men de ender som oftest også med at være glade for kølesystemet på de varme sommerdage. Fordelingen af varmen i huset, kan med luft til luft systemerne være lidt udfordrende, men det man som udgangspunkt kan regne med er, at temperaturen falder med 1 grad hver gang varmen skal igennem en dør. Er der 24 grader i stuen, vil der altså være 23 grader i tilstødende rum, og 22 grader i rum der støder op hertil.

Ofte installeres varmepumpen i stuen, hvilket kan give kolde værelser, hvis stuen ikke er centralt placeret i husets grundplan og alle døre altid er åbne.

Der kan etableres forskellige hjælpeløsninger f.eks. isolerede varmeflytnings kanaler ud til de rum, der er placeret længst væk, men det vil stadigvæk ikke være muligt, at regulere rumtemperatur i et enkelt værelse.

Luft til luft varmepumpen kan ikke producere varmt badevand / brugsvand og ønskes det, vil løsningen være en luft til vand varmepumpe, der er anderledes opbygget.
Her gemmes varmen i en varmtvandsbeholder, hvorfra der fødes til varmeblæser og badevand.

Luft til vand varmepumperne er meget dyrere end de traditionelle luft til luft varmepumper, men stadigvæk yderst effektive og energivenlige.
De egner sig bedst til gulvopvarmede boliger.

Energitilskud til varmepumper

Energistyrelsens energipulje giver kontante skattefrie tilskud ved montering af en varmepumpe, hvis det medfører en energibesparelse i boligen.

Det er med andre ord ikke muligt, at opnå tilskud, hvis den eksisterende varmekilde ikke skiftes ud.

Tilskud gives både til helårshuse og sommerhuse, hvor sommerhuse ydes ca. 50% tilskud.

Beløbet er på omkring Kr. 3000,00 (750 sommerhus) alt efter hvilken eksisterende varmekilde du skifter fra.

Husk at ansøg om tilskud til varmepumpen før du bestiller den.

Priser på varmepumper

En luft til luft varmepumpe i høj kvalitet med 5 års garanti og frostsikring kan købes til omkring 12-20.000 alt efter hvilket mærke og ekstraudstyr der vælges.

Det er priserne FØR energitilskud. Har du på nuværende tidspunkt oliefyr, kan du få op til 3.200 i kontant skattefrit tilskud, hvis du ansøger FØR du bestiller din varmepumpe – eller på samme tidspunkt som når du bestiller.

Se dig godt for på internettet når du skal vælge leverandør, der er stor prisforskel. Se f.eks. vores lille sammenligning af priser på en af Danmarks mest solgte Panasonic modeller her: Varmepumpe priser

Luft til vand, der også laver varmt brugsvand til badevandet er langt dyrere og ligger fra de 40.000.

Gå altid efter en varmepumpe, der er lavet specielt til det nordiske klima, så den ikke iser til om vinteren.
Vælg gerne en A+++ pumpe.

Du kan læse mere om varmepumper på varmepumpe-guide.dk

Hos Amviro.dk kan du altid finde et godt tilbud på din nye luft til luft varmepumpe. Klik her for at se alle de gode tilbud.