Informationer om energitilskuddet

Sådan ansøger du om Energitilskud

Når du har besluttet dig for, hvilke områder af dit hus du ønsker at energioptimere, skal du indhente priser (kan jo nemt gøres på nettet også) og skrive materialeomkostningerne ned.

Skal der håndværkerhjælp til, så bed om et tilbud, så du til sidst har en samlet liste over alle udgifter.
Husk at forklar eventuelle håndværkere, montører osv, at du selv gerne vil stå for indberetningen af din energibesparelse.

Det er her vigtigt, at der ikke efterfølgende laves om i priser og hvilke foranstaltninger der udføres(små prisjusteringer er okay). Det er f.eks. ikke muligt lige, at tilføje hulrumsisolering, nu vi er i gang. Det er dog muligt, at lave mindre end først anført uden det har indflydelse.

Får du lyst til at lave lidt mere, så skal der oprettes en ny ansøgning.ansøg om energitilskud hvordan sådan

Du har alle priser på din energioptimering

Nu går du over på Energikøb.dk og opretter dig i deres system. Her skal du angive flere forskellige oplysninger og du skal ud over priserne også kende dit aktuelle energiforbrug.

Det er jo den fremtidige besparelse, som danner grundlag for energitilskuddets størrelse, men naturligvis også typen.

I langt de fleste tilfælde, vil det være dit varmeforbrug som du skal kunne dokumentere.

Men det kan også være forbruget af EL, hvis du f.eks. på nuværende tidspunkt har el-varme eller installere el besparende foranstaltninger f.eks. LED belysning og ny cirkulationspumpe.
Når du har udfyldt ansøgningsskemaet på Energikøb.dk, vil den blive gennemgået af faguddannet personale og du vil efter få dage modtage en såkaldt ”Forhåndsgodkendelse”.
Godkendelsen betyder, at du nu kan indkøbe materialerne og bestille håndværkere.

Hele energioptimeringen skal være udført senest 6 måneder efter forhåndsgodkendelsen er modtaget og dokumentation i kraft af f.eks. kvitteringer og billeder, skal være indsendt til Energikøb.dk (man logger bare ind på hjemmesiden, som når man opretter)
4-6 uger efter du har indsendt dokumentation, overføres det skattefri energitilskud til din konto.

Du kan ansøge om alle de forskellige typer af tilskud til samme bolig, der er ikke noget max. pr. bolig på tilskudsbeløb.

Ansøg om energitilskud igennem Energokøb.dk g

Typiske fejl:

– Arbejdet er allerede påbegyndt
– Materialerne er købt
– Det glemmes, at dokumentation skal indsendes (Energikøb kontakter dig)
– Der tages ikke højde for maxtiden på 6 måneder