HUSK DU KUN KAN FÅ TILSKUD TIL EN LUFT – LUFT VARMEPUMPE FÅ MÅNEDER FREM -BESTIL NU
Overvejelser før du køber en varmepumpe
En luft til luft varmepumpe kan både levere varme og køling, varmen er oftest derfor familier investere i modellerne, men de ender som oftest også med at være glade for kølesystemet på de varme sommerdage. Fordelingen af varmen i huset, kan med luft til luft systemerne være lidt udfordrende, men det man som udgangspunkt kan regne med er, at temperaturen falder med 1 grad hver gang varmen skal igennem en dør. Er der 24 grader i stuen, vil der altså være 23 grader i tilstødende rum, og 22 grader i rum der støder op hertil.
Ofte installeres varmepumpen i stuen, hvilket kan give kolde værelser, hvis stuen ikke er centralt placeret i husets grundplan og alle døre altid er åbne. (Varmepumpe i sommerhuset skal gerne have et simkort – se priserne her)
Der kan etableres forskellige hjælpeløsninger f.eks. isolerede varmeflytnings kanaler ud til de rum, der er placeret længst væk, men det vil stadigvæk ikke være muligt, at regulere rumtemperatur i et enkelt værelse.
Luft til luft varmepumpen kan ikke producere varmt badevand / brugsvand og ønskes det, vil løsningen være en luft til vand varmepumpe, der er anderledes opbygget.
Her gemmes varmen i en varmtvandsbeholder, hvorfra der fødes til varmeblæser og badevand.
Luft til vand varmepumperne er meget dyrere end de traditionelle luft til luft varmepumper, men stadigvæk yderst effektive og energivenlige.
De egner sig bedst til gulvopvarmede boliger.
Energitilskud til varmepumper
Energistyrelsens energipulje giver kontante skattefrie tilskud ved montering af en varmepumpe, hvis det medfører en energibesparelse i boligen.
Ved udskiftning til luft til vand eller jordvarmepumpe skal den gamle varmekilde fjernes.
Når der er tale om tilskud til luft til luft varmepumpe, så er det altid en supplering til eksisterende varmeanlæg.
Tilskud gives både til helårshuse og sommerhuse, hvor sommerhuse ydes ca. 50% tilskud.
Et typisk tilskud man kan få til en varmepumpe der både laver varmt vand og varme er på omkring Kr. 7.500,00, hvis der er tale om almindelig bolig alt efter hvilken eksisterende varmekilde du skifter fra.
Ny tilskudsværdi til luft til luft varmepumper
For luft til luft varmepumper kommer der en ny tilskudsværdi d. 15-08-2022, hvilket betyder, at man for mindre varmepumper med en nominel varmekapacitet på under 4,0 kW vil få et mindre tilskud, end med de større varmepumper, som har en nominel varmekapacitet på 4,0 kW eller derover.
Det kan være en god idé at spørge sin vvs’er eller varmepumpeforhandler om den nominelle varmekapacitet på den nye varmepumpe, som man vil købe.
Husk at ansøg om tilskud til varmepumpen før du bestiller den.
Bemærk: Tilskuddet til “luft til Luft” varmepumper forsvinder, når puljen er opbrugt i slutningen af 2023. Herefter er det kun luft til vand varmepumper, der kan få statstilskud.
Priser på varmepumper
En luft til luft varmepumpe i høj kvalitet med 5 års garanti og frostsikring kan købes til omkring 12-20.000 alt efter hvilket mærke og ekstraudstyr der vælges.
Det er priserne FØR energitilskud. Har du på nuværende tidspunkt oliefyr, kan du få op til 3.200 i kontant skattefrit tilskud, hvis du ansøger FØR du bestiller din varmepumpe – eller på samme tidspunkt som når du bestiller.
Se dig godt for på internettet når du skal vælge leverandør, der er stor prisforskel. Se f.eks. vores lille sammenligning af priser på en af Danmarks mest solgte Panasonic modeller her: Varmepumpe priser
Luft til vand, der også laver varmt brugsvand til badevandet er langt dyrere og ligger fra de 40.000.
Gå altid efter en varmepumpe, der er lavet specielt til det nordiske klima, så den ikke iser til om vinteren.
Vælg gerne en A+++ pumpe.