Gasfyr

Tilskud til Naturgasfyr

Nyt gasfyr og naturgasfyrBoliger med eksisterende naturgasfyr har frihed til at vælge, om en ny varmekilde skal fortsætte med nyt gasfyr eller en helt ny type energikilde.

Nye huse må derimod ikke opsætte et gasfyr.
Nedenfor kan du se en af de populære gasfyr.

i samarbejde med PriceRunner

Besparelserne med et nyt Gasfyr

Er dit nuværende gasfyr begyndt at skrante, er det sikkert omkring 20 – 25 år gammelt og der er sket en enorm udvikling i effektiviteten inden for gaskedler i den forgangne tid.

I dag er de moderne gasfyr opbygget, så de har en spiral indbygget, der trækker ekstra varme ud af røggasserne og det giver omkring 10% bedre udnyttelse af gassen.
Herudover er der bedre isolering og styring, hvilket tilsammen giver en langt bedre virkningsgrad.

Pumpen er ligeledes skiftet til en energivenligere type og samlet set er der derfor mange penge at spare ved at skifte til et moderne energi og miljøvenligt naturgasfyr.

De nye gaskedler er kondenserende

Opbygningen i de nye gaskedler med spiralen i røggasserne, er lavet så der opstår kondens.
Det betyder at der også er vand, som skal transporteres væk fra gaskedlen.

Du skal derfor være opmærksom på, at der skal være afløb, hvor fyret installeres.

Endnu mere miljøvenligt

Udover virkningsgraden er voldsomt skudt i vejret, er der også udviklet forskellige nye typer styringer, der er med til at forbedre resultaterne.
En særlig smart og fiks detalje fås i det nye Vaillant IQ, hvor du kan tilgå fyret fra en App og styre varmen i boligen.
Der er ligeledes indbygget et modul, der tager højde for vejret udenfor, så der kan skrues op ved vejrskift og på den måde allerede inden det er nødvendigt indenfor, sørge for langsom billig opvarmning.

Bosch condens 5000 er et af de gasfyr der har højeste virkningsgrad og det er målt til at være Danmarks bedste, hvilket de naturligvis er stolte af.
Det er bestemt et af de naturgasfyr du bør se nærmere på før du beslutter dig.

Energitilskud og håndværkerfradrag til Gasfyret

Her i 2021 hvor dette skrives, kan du få op til 3.000 kr i energitilskud, hvis du indsender en ansøgning før du installerer et nyt gasfyr. Det gøres nemt på Energikøb.dk

Men du kan også få håndværkerfradrag for selve arbejdstimerne brugt under installeringen. Det vil typisk også være omkring 5.000 så samlet set, kan du trække godt små 10.000 fra købsprisen i øjeblikket.

Er der ikke tilslutningspligt på din adresse kan du naturligvis også overveje jordvarme, luft til vand varmepumpe eller et træpillefyr.
Jordvarmen er billigere i drift, men koster nemt omkring Kr. 100.000 i installation.

Et nyt gasfyr kan du få fra Kr. 20.000 – 25.000 inkl. montering. Læs mere om priserne her

i samarbejde med PriceRunner