Spar på Strøm – Hvordan

Spar strøm - hvordan - ElSådan kan du spare på strømmen

Energibesparelser er i Danmark mest centreret omkring el forbruget, da det er dyrt og udgør en forholdsvis stort andel af vores samlede energiudgifter pr. år.

Naturligvis er varmekilden ofte den primære udgift, men fokus på El besparelser er kommet i kraft af de lette tiltag, med meget stort effekt, vi i dag har mulighed for at benytte i hjemmet.

Lad os se lidt nærmere på de mest oplagte muligheder for at spare på strømmen

LED belysning

LED mig her og LED mig der, vi hører om dem hele tiden og hvorfor i alverden skulle man skifte en pære ud der virker?
Tjaa, hvis du kan spare over 1.000 kroner om året ved at skifte til LED i boligens mest anvendte lyskilder, så er det vel værd at overveje?

Led er blevet bedre.

Teknologien er blevet udviklet i de senere år, så lyset fra LED er blevet bedre og på højde med glødepæren -og de kan nu også dæmpes (husk at se efter lille icon på pakken)

De er også blevet meget billigere, så du i dag kan få en led pærer til samme pris som en gammeldags elspare pære. (LED holder op til dobbelt så længe)

Det sparer du

Typisk vil en Led pærer være indtjent efter 3 år. Det betyder at du kan spare på udgifterne de næste 17 år.
En bolig med samlet 40 spots, kan på 10 år spare 33.000 kroner, ja og så slipper du for hele tiden at skulle skifte udbrændte pærer.
Køber du alle dine nye pærer på én gang, kan du også få energitilskud til det første års besparelse.

El-spareskinne

En anden ofte overset mulighed er en el-spareskinne. De er kommet langt ned i pris og kan ofte findes helt ned til under 100 kroner.

De slukker ganske enkelt for standby strømmen på alle tilsluttede enheder og tænder dem alle på samme tid, når du skal bruge apparaterne.
De er finde til kontoret, hvor computer, højttalere og andet udstyr nemt kan bruger for 100 kroner om måneden i strøm (her sluger højttalerne ofte en del.)

Det samme gør sig gældende i stuen, hvor TV, forstærker og DVD afspiller også bruger strøm. Her kan det dog være en idé, kun at medtage få apparater, så der ikke skal indstilles ur hele tiden.

Sluk eventuelt din forstærker bagpå, når du ikke anvender den.

Du kan også få energitilskud til indkøb af en el-spareskinne.

Husholdings apparater / hvidevarer

Der r mange penge at spare om året ved at købe A+++ hvidevarer, men gå efter super tilbud – ellers hænger det kun lige sammen.

En A++ kontra en A+++ kan godt være så meget dyrer i indkøb, at du ikke opnår nogen besparelse.

Det afhænger naturligvis af dit forbrugsmønster.

En A+++ opvaskemaskine, der placeres i en bolig med en enlig vil tage virkelig mange år, før den har tjent den ekstra købspris hjem.

Køleskabet er dog en sikker vinder. Det skal køle til et vist niveau ligegyldigt hvor meget mad der ligger i det.

Naturligvis skal der arbejdes langt hårdere, hvis det er helt proppet op hele tiden.

Men det skal kører konstant og have et minimum forbrug om det står hos familien på 12 eller hos gamle Oda.

Så her kan du altid opnå en god besparelse over 10 år.

Husk dit TV

Et Tv er i de fleste familier tændt flere timer hver dag og derfor finder du hurtigt en meget stor besparelse, hvis du vælger et A+ Tv næste gang frem for den gamle strømsluger.

De mange timer dagligt og ekstra i weekenderne, gør Tvèt til en af de helt store strømforbrugere og særligt i kraft af de typisk større skærme vi køber.