Beskyt dine ejendele under energirenovering og flytning

Flyttetips ved energirenoveringHovedparten af brugerne her på Energitilskud.info er interesseret i tilskud for energibesparelser i forbindelse med hovedrenovering af en ny bolig.
Derfor har vi lavet en lille artikel omkring, hvordan du beskytter dine ejendele under renoveringen – om det så er omfatter en flytning, eller kun er omrokering.

Beskyt dine ting ved flytning

Det er brandærgerligt at finde ud af, at nogle af ens ting er gået i stykker under flytningen. Det sker let, hvis ikke tingene er pakket forsvarligt ind. Man kan købe tilbehør, der er specielt beregnet til at beskytte ting under flytning. Der er naturligvis flyttekasser, som de fleste kender til, men ud over dem findes der en del andre ting, som gør det lettere og mere sikkert at flytte sine ejendele.
Benytter du ikke et professionelt flyttefirma, men tager opgaven selv, så læs med herunder og få inspiration til nedpakningen.

Bobleplast

Der er f.eks. bobleplast, som kan købes på ruller eller i metermål. Der er ruller, som er 50 cm brede, ruller der er 100 cm brede og ruller med en bredde på 150 cm. Det er utrolig velegnet til at pakke om skrøbelige genstande såsom porcelæn og glas. Derudover findes der specieludviklede bobleplastposer, som man kan bruge som beskyttelse af f.eks. malerier, billeder med glas for og fladskærme. Poserne findes i tre forskellige størrelser og er foret med et meget blødt materiale, der beskytter dine billeder og skærme.

Bølgepap

Bølgepap er ligeledes godt, at pakke om skrøbelige genstande. Men som materiale er det ikke blødt som bobleplast, så det kan ikke svøbes om noget. Det er mere som ekstra beskyttelse om skrøbelige ting eller som eneste beskyttelse til lidt større ting, der ikke skal blive ridset eller som skal forstærkes under flytningen. Bølgepap findes på ruller og kan købes i metermål. Det er ofte 50 cm bredt.

Silkepapir

Til f.eks. tallerkner og andet knap så skrøbeligt service er silkepapir velegnet. Det er let at pakke om ting og fylder ikke ret meget i en kasse sammenlignet med bobleplast. Sammenlignet med avispapir har silkepapiret den fordel at servicet er rent, når du pakker det ud og skal stille det på plads.

Flyttetæpper

Det er utrolig praktisk at have nogle flyttetæpper ved hånden, når man skal flytte. De kan både bruges til at undgå, at overflader får ridser, de kan bruges som ekstra beskyttelse under transporten, og de kan også bruges til at lægge under tunge møbler, man derpå kan trække hen over et glat gulv i stedet for at løfte dem og uden at ridse gulvet.

Plastikovertræk

Der fås specielle overtræk i plast til lænestole, sofaer og madrasser. Det kan være rigtig svært at beskytte sine store møbler ved flytning eller opmagasinering. Med plastovertrækkene er det meget lettere at undgå snavs og støv og regnvand.

Kantbeskyttere og bobleplast

Man kan få kantbeskyttere til sine billeder, spejle og skærme mm. De er lavet i foam og giver derfor en solid beskyttelse af genstandenes kanter. I samme materiale findes beskyttelseshjørner. Der fås også sæt, der består af en bobleplastpose som nævnt i afsnittet om bobleplast samt 4 foamhjørner og kantbeskyttelse også i foam. De fås i følgende str. 80×60 cm, 110×80 cm og 150×100 cm.

Flyttekasser

Flyttekasser er naturligvis en uundværlig del af en flytning, da de sikrer, at det man pakker kan flyttes eller opbevares sikkert. Vigtigt er det, at de kasser man bruger er solide og er lette at stable. Flyttekasser fås i forskellige størrelser og kvaliteter. Du skal vurdere, hvor mange tunge ting f.eks. bøger du har og hvor mange lette. Det er vigtigt du køber de flyttekasser, der størrelses- og kvalitetsmæssigt passer til dit behov. Ellers besværliggør det din flytning.