Hvad er en luft til vand varmepumpe?

luft til vand varmepumpeEn luft vand varmepumpe er en varmekilde, der kan hjælpe dig med en billigere opvarmning af din bolig. Det er en af de nye og mere populære varmekilder, som mange danskere vælger i deres nye bolig, da den både kan varme husets vand, samt skabe et varmere og behageligere indeklima i din bolig.

Delene i en luft til vand varmepumpe

Kort sagt, så består en luft vand varmepumpe af to dele, en indedel og en udedel. De to dele af varmepumpen vil jeg beskrive herunder. Finder du ikke den korte gennemgang tilstrækkelig, så kan du se mere her.

Varmepumpens Udedel

Udedelen i en luft til vand varmepumpe består helt lavpraktisk af en blæser, som har til formål at nedkøle rør med kølemiddel, der er placeret inde i varmepumpens udedel.

Det er de nedkølede rør, der indeholder det kølemiddel, som senere skal varme vandet inde i huset. Denne funktion er derfor vigtig.

For de utrænede, så vil en luft til vand varmepumpe udedel ligne en aircondition. Hvilke i nogle tilfælde giver god mening, da varmepumpe fungerer modsatte af et køleskab.

TIP: Få 4 helt uforpligtende tilbud på varmepumper hos Tjenestetorvet – Læs mere her

Varmepumpens Indedel

En luft til vand varmepumpes indedel ligner mest af alt en stor tank, da det egentlig er, hvad det er.

Det er inde i denne tank, hvor der skabes det varme vand, som skal bruges til huset radiatorer, men også til det rindende vand, såsom vandhaner og bade. Vandet inde i tanken varmes, som sagt, op ved hjælp af kølemidlet. Dette komprimeres under så stort et tryk at det varmes op.

Rørene varmer en mindre vandbeholder op, som efterfølgende varmer vandets tank op til den rette temperatur, der skal til for at du kan regulere vandet på dine armaturer.

De seneste par år producent og været rigtig gode til at skabe en løsning, der ser pænere ud i den moderne bolig. Mange af de nye at varmepumper mere ligner et ganske almindeligt skab, som små displays.
Der er rigtig mange, som finder denne løsning bedre til deres bolig. Hvilket man sagtens kan forstå.

Kan du spare penge med en luft vand varmepumpe?

Ja det kan du tro. Faktisk så kan en varmepumpe spare dig for rigtig mange penge årligt. Det kommer selvfølgelig an på hvilken varmekilde, som du har i forvejen og hvad du betaler til dit energiselskab eller i brændstoffet. I rigtig mange tilfælde kan det betale sig at kigge nærmere på en varmepumpe, som kan give varmt vand til henholdsvis radiator og bad. En af de tilfælde vil fx være, hvis du har et oliefyr.

En af de bedre måder at finde ud af, om du kan spare penge med en varmepumpe er ved, at kontakte en installatør i dit nærområde. Der er også services på internettet, som hjælper dig med dette. Glem heller ikke, at du kan få tilskud til en varmepumpe. Et tilskud kan være betydeligt for rigtig mange nye varmepumpe ejere.

En installatør giver ofte tilbud ud fra din nuværende varmekilde eller planer for opførelse af nyt hus. De kigger altså på den nuværende varmekilde for at sammenligne med hvad de kan tilbyde dig af en ny varmekilde. Vent dog en uge eller lignende før du takker ja. Det kan nemlig være en god idé at kigge nærmere på de forskellige tilbud man har fået.

Hvad er forskellen på en luft vand varmepumpe og luft luft?

En helt stor forskel på en luft-luft varmepumpe og luft-vand varmepumpe er, at en luft til luft varmepumpe fokuserer på at skabe varmt luft i din bolig. Altså ikke vand. Det gør den igennem en udedel og indedel. Udedelen fungerer cirka på samme måde, som en luft-vand varmepumpe. Egentlig består indedelen af en blæser, der mest af alt ligner en aircondition. Fordel med den af denne type varmepumpe er, at den kan skabe varmt luft i dit sommerhus om vinteren, samt afkøle samme bolig ned om sommeren. Alt sammen på rekord tid.

Du kan altså godt glemme alt om at få varmt vand med en luft til luft varmepumpe. Står du og skal bruge varmt vand? Så er det klart en luft til vand varmepumpe eller et såkaldt jordvarmeanlæg, som du er på udkig efter.

Nyt i Danmark

Som noget nyt i Danmark, er der flere nye selskaber, der tilbyder komplet finansiering af montering og service på et helt nye luft til vand anlæg i din bolig.
Du slipper for at finde den mest velegnede pumpe, montering og vedligehold mod du betaler selskabet for servicen. De køber mange anlæg om året og derfor kan de få priserne ned, det betyder at du typisk kan få et anlæg billigere og endda på afbetaling kontra hvis du selv køber.

Du slipper med andre ord for at bruge hele opsparingen (ja eller optage nyt lån i huset) og får det hele ordnet nemt og hurtigt uden besvær.

En løsning vi klart anbefaler alle, der ikke har 100.000 stående med Luft til vand mærkat på.

Læs mere hos Nærvarme Danmark her