Der er for tiden stort fokus på at være miljørigtig. Vores kære Moder Natur kæmper en brav kamp for at holde sammen på det hele trods vores mangeårige udledning af drivhusgasser. Vil du også gerne gøre dit for at hjælpe hende i kampen? Så er der mange steder, du kan sætte ind. Eksempelvis kan du gøre din have mere miljøvenlig. Det kigger vi nærmere på her.

Brug regnvand til at vande dine blomster

Har du været så heldig at finde den perfekte bolig, som har en skøn have, du kan hygge dig i? Så har du sikkert plantet en større eller mindre mængde blomster og planter, som alle kræver at blive vandet for at holde sig sunde og raske. Til dette formål kan du med fordel bruge regnvand. Planterne er vant til at få de dråber, der falder helt naturligt fra himlen, så hvorfor spilde rent drikkevand på dem? Det er der bestemt ingen grund til.

Vil du kunne vande dine blomster og planter med regnvand, skal du blot stille en form for regnvandsbeholder op i haven. Det kunne eksempelvis være en tom tønde. Stil den under et afløbsrør, som kan lede regnvandet ned i tønden i stedet for ned i afløbet. På den måde sparer du hurtigt en masse rent drikkevand. Det er både godt for miljøet og for din pengepung.

Lad være med at bruge kunstgødning

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at kunstgødning er yderst skadeligt for vores grundvand. Vil du gerne gøre dit bedste for at passe godt på miljøet, giver det derfor også sig selv, at du skal undgå at bruge kunstgødning, hvis du har en køkkenhave. Brug i stedet økologisk naturgødning eller eksempelvis kompost som gødning. Faktisk fungerer kaffegrums glimrende som gødning i køkkenhaven, så brug hellere end gerne det.

I forlængelse af dette skal det nævnes, at du med fordel kan vælge at investere i et drivhus, hvis du gerne vil have et stort udbytte af dine afgrøder, uden at du behøver at gøde en masse. Med et drivhus bliver solens stråler udnyttet absolut bedst, således at dine planter, blomster, urter og afgrøder kan vokse sig store og stærke i løbet af ingen tid – helt uden brug af gødning. Især hvis du gerne vil dyrke mere eksotiske ting og sager, er det fornuftigt at have et drivhus i haven. Så bliver det en smal sag at få selv de mest krævende afgrøder og planter til at trives.

Plant blomster og træer til gavn for miljøet

Jo flere blomster, planter og træer du kan plante, des bedre. Det er godt for miljøet, da planterne hjælper med at bringe mængden af drivhusgasser ned. Plant derfor gerne så mange store træer, du overhovedet kan komme til. På den måde kan du bidrage positivt til miljøet. Naturligvis skal de store træer gerne holdes lidt i skak, hvis du bor inde i byen, så de ikke breder sig ud over det hele. Hvis du vil finde den bedste motorsav til dette projekt, kan du tjekke denne test af motorsave af Haveunivers.dk. Så kan du helt sikkert finde én, der passer til dine behov.

Når du planter blomster, kan du med fordel tænke i at vælge nogle, som bierne er glade for. Det er nemlig en kæmpe udfordring for tiden, at vores bier dør. Det er kritisk for vores natur. Derfor er der også mange, der er begyndt at fokusere på at plante blomster, som kan nære de kære bier, så de igen effektivt kan sprede pollen ud over kloden. Af bivenlige blomster kan blandt andet nævnes erantis, krokus, asters og salvie.