Tagmaling eller nyt tag

Tagmaling - skift tag tilbudNu er sommeren for alvor på vej. Med solen over os bliver du hurtigt opmærksom på dit tag. Især hvis det ser slidt og gammelt ud. Men i stedet for nyt tag, så er der i mange tilfælde en hurtigere og bedre løsning- For med tagmaling kan dit tag komme til at se helt nyt ud. Men det kommer naturligvis an på en vurdering. Såfremt det viser sig at svare sig, så ligger der fire faser foran dig.

Først skal der, som man altid skal med maling, lave en komplet afrensning. Derefter følger den obligatoriske algebehandling, for ellers kan taget hurtigt komme til at se skidt ud. Så skal du op og kigge om der er plader der er beskadiget. For så er det den bedste beslutning af skifte dem. Når så du er gennem de tre indledende faser. Så kan du nemlig komme i gang med malingen. Det skal som regel sprøjtemales op til tre gange for det er som nyt.

En opgave for en mand – en fagmand

Tag og renovering af tag er en opgave for en fagmand. Der er mange ting, som skal håndteres korrekt og ikke mindst kan være sundhedsfarlige. Er det for eksempel Eternit, så indeholder plader fra før 1987 asbest. Netop asbest er kræftfremkaldende og det er ikke noget du vil udsætte dine lunger for. Derfor skal der både det rigtige sikkerhedsudstyr, men mest af alt folk med viden om hvordan det skal håndteres. Samtidig er du i sagens natur – som regel – højt oppe. Det er derfor også vigtigt, at sikkerheden er i top. Der skal ofte et stillads op. For der skal jo arbejdes i fire faser. Men allerførst skal der laves en vurdering.

TIP: Du kan få et uforpligtende gratis tagtjek hos Tagtjek – Klik og læs mere

Kan det betale sig at male eller skifte

Det er med tag, som med alt andet man maler. Du kan male lige så meget du vil, men det vil ikke ændre på indholdet. Eller rettere det der er nedenunder. Et gammelt tag kan have tagplader, der er så dårlige, at de bare skal skiftes. Et nymalet tag kan ligne en million – især lige efter. Der bliver da også givet garantier mellem 5 og 20 år. Men det forlænger ikke tagets levetid. Det gør heller taget nyere bare fordi det ser sådan ud. Prisen for et tag på 100 m2 kan naturligvis svinge en del. Så dette er mest et fingerpeg. En rensning og maling vil cirka koste 150 kr. pr. m2 for en maler med respekt for faget. Så en pris på 15.000 kr. for et 100 m2 vil nok ikke være helt ved siden af. Men du skal regne med at det betyder noget om taget hælder meget eller om der er mange samlinger. Her er et godt råd altid at få tre malere ud og give pris på nøjagtigt det samme.

Tag fagmanden med på råd

Når så du har fagmanden med ude. Så hav to papirer. Et med de samme spørgsmål, så du senere kan sammenligne. Dernæst så få alle de gode råd med. Nogle gange kan du netop godt gå til hånde eller måske er der lige netop en særlig ekspertise til din tagtype. For selvom det er specialister så er der naturligvis forskel. Nogle gange ser de ting, som andre ikke gør. Da det virkelig er vigtigt at lave den skelnen mellem maling og udskiftning, så du ikke bare kaster penge ud af vinduet – eller rettere op på taget.
Mangler dit tag at få maling eller måske en udskiftning, så er det i hvert fald tiden, hvor det er godt at indhente tilbud. For den danske sommer er lige oppe over.