Informationer om energitilskuddet

Varmepumpe tilbud – Det bør du være opmærksom på

Hvad bør du være særligt opmærksom på, når du indhenter tilbud på ny varmepumpe?

Varmepumpe tilbudHvilken varmepumpe dækker boligens behov

I første omgang er det nødvendigt, at du ser nærmere på, hvilket behov der egentlig er for opvarmning i boligen og hvilken type varmepumpe, der kan løse opgaven.

Går du efter en luft til luft varmepumpe, er det forholdsvist simpelt, da du kan se på dit tidligere forbrug af kW fordelt på årets måneder og på den måde hurtigt og nemt beregne dit snitforbrug pr. døgn.

Husk du her er ude efter at finde dit max forbrug på årets koldeste dage, her skal varmepumpen være kraftig nok til at klare opgaven.

Vær særligt opmærksom på, at en pumpe med for lille kapacitet, vil være meget dyr at bruge om vinteren, så vælg altid overkapacitet.

Ser du på en SCOP beregning vil du tydeligt kunne se, at de små pumper bruger rigtig meget strøm des koldere der bliver.

Et hus fra omkring 1980 vil typisk benytte 0,045 kW pr. kvm. Er boligen 150 kvm, skal du have en varmepumpe med max kapacitet på min. 6,75 kW.

Supplerer du med brændeovn er behovet naturligvis mindre.

Funktioner / ekstra tilbehør

Der er forskel på hvordan de forskellige mærker har opbygget pumperne og du kan få forskelligt ekstraudstyr eller købe en varmepumpe med det hele inkluderet.

Mange vil gerne have GSM modul- eller Wifi modul, så det er muligt skrue op og ned via en mobilapp.

Det er enormt praktisk til sommerhuset eller hvis du rejser meget i privaten.

Nordisk klima og frost

Luft til luft varmepumperne laves til hele verden og får du monteret en af de billige beregnet på en anden type klima end det nordiske, kan du opleve at udedelen ganske enkelt fryser fast ved hård kulde.
Det er ikke lige det tidspunkt, den skal få driftstop.

Sørg derfor at nævn i udbudsmaterialet, at den nye varmepumpe skal kunne klarer mindst -20 graders frost celcius.

TIP: Få 4 helt uforpligtende tilbud på varmepumper hos Tjenestetorvet – Læs mere her

Montering

Ønsker du tilbud, der er meget nemme at sammenligne, kan du bede om tilbud uden montering. Pumperne skal dog monteres af en KMO certificeret montør, så hvis du ikke selv er det, skal du finde en. Typisk er prisen inkl. montering billigere end at købe pumpe og montering hver for sig.

Beskriv i udbudsmaterialet hvor på ejendommen monteringen skal laves, om der er mulighed for afløb af kondensvand og om der skal monteres skjuler efterfølgende.

Bor du i rækkehus, så husk udedelen gerne skal være støjsvag, så din nabo ikke bliver generet.

Tilskud

Du kan få håndværkertilskud til monteringen, hvor du selv skal indberette til SKAT, men du kan også få energitilskud på helt op til 3.000 kroner kontant, alt efter hvad din nuværende varmekilde består af.
Skifter du fra El varme får du mest.

Skriv i tilbudsmaterialet o du ønsker at ansøge om energitilskud selv hos Energikøb.dk eller beløbet skal være medregnet i prisen.

Det er lettest at sammenligne priserne, hvis energitilskud ikke er inkluderet i den samlede pris -og det er meget nemt selv at ansøge det.

De mest solgte mærker i Danmark er:

– Panasonic
– Bosch
– Misubishi
– LG
– Samsung
– Toshiba
– Fujitsu

Det kan ikke anbefales at købe en af de billige i byggemarkederne, da de ofte ikke kan klare det nordiske klima.

Se simpel sammenligning af priser på Danmarks mest solgte Panasonic varmepumpe her

Overvej 3 varmepumpe tilbud

På nettet er der hjemmesider, der har specialiseret sig i, at indhente tilbud til dig på en ny passende varmepumpe.
Det kan være en rigtig god idé, at benytte dem, da leverandørerne er opmærksomme på, at de er i direkte konkurrence, når prisen afgives og de derfor giver ekstra lave gode priser.
Dy kan nemt spare 1.000 kroner ved hurtigt at udfylde en formular og vente en dags tid på dine tilbud- og det er helt uforpligtende.

Vi anbefaler brug af Tjenestetorvet.dk , da vi ved der kommer gode grundige tilbud den vej.

Rigtig god varmepumpe jagt