Uvildig energirådgivning

Energirådgivning uvildigSynes du din varmeregning er meget høj eller at strømforbruget er gået amok? Det kan være svært selv at gennemskue. hvad der skal til for at varmeregningen sænkes og det er slet ikke let at ændre på den adfærd, der måske fører til et højt elforbrug. En stor hjælp kan dog være at få en uvildig energirådgiver på besøg, som kan gennemgå husets energimæssige tilstand og kigge på, om dig og din familie har tillagt jer nogle alt for dyre energivaner.

Spar penge

Der kan være mange penge at spare ved at få kigget huset nøje efter. Hvis du regner med at blive boende i dit hus en del år fremover kan det anbefales at få en energirådgiver på besøg. Han eller hun kan ved at gennemgå dit hus og se på din varmekilde, isolering, vinduer og døre mm. give dig en beregning på, hvad du kan spare ved at foretage en energirenovering.

Øget komfort og værdi

Det er heller ikke altid kun de reelle omkostninger ved en energirenovering man skal kigge på. Måske bliver huset meget mere behageligt at være i efter at vinduerne er skiftet og gulvet isoleret. Det er svært at gøre op i penge hvad det er værd at undgå træk og fodkolde gulve. Når du foretager en energirenovering vil du også automatisk øge værdien af dit hus. Det er altså både komforten mens du bor i huset der forbedres samt den pris du kan få for huset, hvis du en dag vil sælge det.

Undersøg markedet

Hvis du går med tanker om at få et energitjek så undersøg hvad der findes på markedet af energirådgivere. Det er naturligvis vigtigt at få en på besøg, der ved hvad han eller kun har med at gøre. Sørg også for at de er uvildige og tilknyttet en ordning eller et firma, der gør at de er tilbøjelige til at anbefale noget, der måske ikke er strengt nødvendigt. Energirådgivere kan være rådgivende ingeniører men de kan også have andre uddannelser og baggrunde, der gør dem kompetente til at rådgive om energioptimering. Det er en god ide at få et tilbud fra mere end en virksomhed.

Når energirådgiveren kommer på besøg gennemgår hun eller han dit hus for at se hvor der er energimæssige besparelser at finde. Kan du skifte dir oliefyr ud med en billigere energikilde? Er huset isoleret godt nok? Osv. Det som energirådgiveren kigger efter er for eksempel:

  • Isolering på loftet
  • Hulmursisolering
  • Typen af varmeanlæg
  • Døre og vinduers tilstand
  • Radiatorventilers tilstand
  • Gulvvarmereguleringers tilstand
  • Isolering af varmerør i kolde rum
  • Vandvarmerens tilstand

Efter gennemgangen vil energirådgiveren kunne hjælpe dig med hensyn til hvilke tiltag, der rent energimæssigt vil kunne betale sig at investere i. Det kan både være udskiftning af eksisterende ting til en nyere og bedre udgave eller det kan dreje sig om investeringen i en solfanger til opvarmning af vand osv.

Dårlige vaner og adfærd

En anden væsentlig ting som en energirådgiver også kan se på er forbruget af energi i forbindelse med familiens vaner. Med det følger så hvad det er man bruger el mm. på og om man har tillagt sig nogle dårlige og dyre vaner. Mange lader TV, computere, lys og andre elektriske og elektroniske apparater stå tændt uden grund. Måske har din familie vænnet sig til at udendørsbelysningen altid er tændt? Eller måske har husets teenagere vænnet sig til at tage for lange bade i alt for varmt vand? Der er mange ting som kan snige sig ind som en dårlig vane og som det er godt at få frem i lyset – ikke mindst hvor meget de dårlige vaner koster om året.

Tilskud

Energirådgiveren kan rådgive dig med hensyn til at søge tilskud, hvis du vælger at gå i gang med en energirenovering.