Invester i en energirigtig bolig og få tilskud

Skal du investere i en ny og miljørigtig bolig? Investerer du i en bolig, og gør du det ud fra de rigtige energi- og miljøcertificerede retningslinjer, kan du få et særligt godt tilskud. Vi giver dig her tre gode råd til, hvad du skal investere i, og hvordan du skal gøre det. Energikilder i dit hjem er meget vigtige, og så kan du få en ekstra fortjeneste, hvis det er de rette energikilder.

Det er blevet skabt særdeles gunstige forhold for boligejerne de sidste mange år. Fokusset på at udnytte energien bedst muligt samt nedsætte forbruget af co2 har givet en masse tilskud til især boligejerne. Investerer du i en ejendom,og gør du det miljørigtigt kan du opnå en stor besparelse.

Her er tre åbenlyse ting, du kan investere i, så du kan få et stort tilskud.

Køb et solfangeranlæg

Solen er blevet en særdeles god investering, fordi teknologien er blevet bedre til at opbevare strømmen. Du skal investere i et solfangeranlæg, hvis du gerne vil kunne dække stort set hele din elregning med solvarme. Derudover kan du skifte dine døre og vinduer ud, så den energi, dit hus mister, bliver mindre, mens den energi, det modtager fra solen, stadig vil være det samme. Det skaber et solidt energioverskud, og du sparer dermed penge.

Energirådgivning uvildig

Erstat alle pærer i huset med LED-pærer

Skifter du alle dine halogenpærer ud i hele huset med LED-pærer, vil du kunne spare pærer, men du vil også kunne spare på din generelle strømregning. Du skal således bruge færre penge over en given periode, mens du slipper for at skifte pærerne ud.

Det samme gør sig gældende, hvis du skifter andre apparater ud, der bruger mindre strøm. Det kan være elspareskinner på kontoret eller til tv-udstyret. Specielt på tv’et og din spillekonsol kan du spare mange penge, hvis det slukker helt, når du ikke bruger det. De er nemlig strømintensive produkter.

Skift dine eksisterende varmekilder i huset ud

Du kan gøre meget ved bare at optimere dine eksisterende varmekilder. Samtidig med det kan radiatorer og termostater også have godt af at blive udskiftet. Skifter du dit gasfyr eller din varmepumpe, vil det være en god langsigtet investering, fordi varmekilden vil spilde mindre energi. Energispild sker, fordi varmekilden skal bruge ekstra energi på nogle processer, som den egentlig ikke er optimeret til. Nye energikilder udnytter strømmen og energien meget bedre.

Det vigtigste, du kan gøre for din nye bolig, er at isolere alt i boligen. Isolerer du samtlige vægge og lofter i din nye bolig, skaber du rigtig gode rammer for dit strømforbrug. I samme ombæring er isolering af garageporten eller carporten også et must, da der går utrolig meget varme til spilde. Det skal du selvfølgelig kun gøre, hvis du bruger din garage aktivt og vil bruge den til at opholde dig i, også om vinteren

Til sidst kan du som alternativ til solfangeranlægget bruge jordvarme. Det er især, hvis det er svært at have solceller på dit tag, eller hvis dit hus konstant ligger i skygge, og taget derfor ikke bliver opvarmet, ligesom det ville, hvis der var i solen. Jordvarme lægges ned i jorden og tilføres huset via et varmepumpeanlæg. Det kan producere omkring tre gange så meget energi, som det forbruger.

Husk at have disse råd i tankerne, næste gang du investerer i en ny bolig eller en gammel bolig og overvejer at optimere energiforbruget. Der er både mange penge at spare på det, og du kan få tilskud.