Lev mere miljøvenligt og vær med til at redde verden

affald og miljøDet er vigtigt at leve så miljøvenligt som muligt, så vi kan redde verden. Er du i tvivl om, hvad du kan gøre, så får du her nogle gode råd.

Sorter dit affald

Affald er et rigtig stort problem for miljøet, så begynd med at sortere dit affald, hvis du virkelig vil gøre en positiv forskel. Affaldssortering er ikke svært at sætte sig ind i, når det blot kommer til sortering af dagligdagens køkkenaffald. Det er dog noget, man måske skal vænne sig til, hvis man ikke er vant til at tænke over, hvilken skraldespand man putter hvad i, men så snart man har fået det ind på rygraden, bliver det en ganske naturlig del af hverdagen.

Genbrug alt, der kan genbruges

Genanvendelse er en vigtig del af hverdagen, hvis man vil leve mere miljørigtigt. Rigtig mange ting, man normalt bruger ganske få gange, kan genbruges, og det kan derfor ikke betale sig at smide disse ting ud, når man ønsker at leve et mere grønt liv. Det gælder for eksempel plastemballage og plastikposer, som sagtens kan bruges mange gange. Genbrug plastikvandflasker indtil de ikke er noget værd mere, og tag en brugt plasticpose med i supermarkedet i stedet for at købe en ny hver gang du skal handle.

Det er også værd at genbruge, når det kommer til andre ting i hverdagen. Har du flere børn, så lad de yngste arve tøj, legetøj, cykler osv. fra de ældre søskende, hvis det er muligt. Ellers kan du aflevere de brugte ting til genbrug eller andre steder, der sørger for, at ting, der egentlig er i fin stand, ikke blot bliver smidt ud, fordi du ikke kan bruge dem til noget mere.

Find alternativer til plastik

Det er svært at leve uden plastik, for det er noget, vi bruger hver eneste dag og det er praktisk af rigtig mange grunde. Men selvom man ikke kan komme helt uden om det, kan man godt gøre en indsats for at formindske sit forbrug at plast en smule. Det går blandt andet ud på at finde alternativer til blandt andet plastikvandflasker og plastikposer. Det er, som nævnt tidligere, en god idé at genbruge disse ting, men det er endnu bedre helt at lade være med at bruge dem i første omgang. Køb en vandflaske af god kvalitet, som kan tåle at komme i opvaskemaskinen, så du kan bruge den i lang tid, og tag en taske med i supermarkedet i stedet for at bære dine varer hjem i en plastikpose.

Spar på vandet

Du sparer både vand, energi og penge på at gøre noget ud af at spare på vandet i din hverdag, så der er ikke mange undskyldninger for ikke at gøre ved sit forbrug på dette punkt. Overvej om det er nødvendigt at tage ekstra lange og varme bade, og om det muligvis kan betale sig at bruge et kortere program, når du vasker tøj. Sørg for at fylde vaskemaskinen helt op, før du sætter den til at vaske tøj, og start også kun opvaskeren, når der ikke er plads til så meget som en tallerken mere i den.

Formindsk dit madspild

Mange har tendens til at købe lidt for mange varer eller at lave lidt for meget mad og så smide det ud, fordi det ikke kan holde sig. Det duer ikke, hvis man vil leve grønt. Først og fremmest skal man sørge for kun at købe den mængde mad, man har brug for, når man står i supermarkedet, og undgå at putte ting i kurven udelukkende fordi de er fristende eller sat ned til en god pris. Derhjemme skal du så sørge for, at du finder på en måde at få madvarer brugt inden, de når deres udløbsdato eller ikke længere kan spises. Hvis du har mad tilovers efter aftensmaden så gem det til frokost eller aftensmad dagen efter.

Pas på naturen

Naturen er yderst vigtig for os alle sammen, så når man ønsker at leve en mere grøn hverdag, er det noget, der er særligt vigtigt at fokusere på. Ved at sortere dit affald korrekt og undgå ting lavet af stoffer, der er skadelige for naturen og miljøet, er du allerede godt på vej mod en grøn hverdag og en grøn klode. Læs mere om hvordan du kan hjælpe på https://naturinfo.dk.