Sommeren har været varm og solrig. Det har gjort solceller ekstra populære. Når solen skinner, kan solceller forvandle solens stråler til strøm. Det er gratis energi, som er fuldstændig miljøvenlig. Det kan være en god idé at få installeret et solcelleanlæg på sit hus, hvis man ønsker at spare både strøm og penge i det lange løb.

Solcellerne er tilbage! Den solrige sommer har gjort solceller relevante igen. Selvom vi ikke har haft behov for at tænde for varmen, så har den gratis elektricitet stadig varmet på pengepungen hos de danskere, der har solcelleanlæg derhjemme. Og der er flere på vej. Meget tyder på, at solen kommer mere frem længere ude i fremtiden, så derfor kan vi måske godt vænne os til flere solceller rundt om i det danske landskab.  

Sådan fungerer solceller 

Når solen skinner rammer strålerne skabes elektroner inde i selve solcellen, der bevæger sig i en bestemt retning. Det producerer som bekendt elektrisk strøm, når de reagerer på lys, hvilket i princippet betyder, at selv når det er overskyet, så kan de producere strøm. Alligevel reagerer de mest optimalt på direkte solskin.  

I dag kan man få batterier, som man kan lade op med solceller. Før i tiden blev strømmen sendt ud  gennem el-nettet, så andre kunne bruge den. I dag fungerer det heldigvis anderledes, det er nu muligt at lade batterier op, så du kan bruge solcellestrømmen om aftenen også. Teknologien er i dag så god, at du kan få programmeret det sådan, at den strøm du ikke selv benytter via dit batteri, kan du få sendt ud til el-nettet.  

Der er masser af miljømæssige og økonomiske fordele ved solenergi. Det udleder ingen CO2 eller andre skadelige kemikalier. Det er gratis strøm på den måde, at du ikke skal betale for selve strømmen. Så du behøver ikke bekymre dig om elregninger eller lignende. Samtidig slipper du for at have dårlig samvittighed over for klimaet. Med solceller gør du dit for at redde verden.  

Solceller er igen populære hos danskerne.

Et lille skridt på vejen 

Hvis du er interesseret i, hvordan du kan gøre en forskel, så er solcelleteknologien et godt sted at starte. Tænk hvis du kunne blive selvforsynende med strøm om sommeren? Om dagen når solen skinnede, ville du kunne lade dine batterier op, mobiltelefon, computer, samt solcellebatteri og så videre.  

Om natten, når solen selvfølgelig ikke skinner i denne del af verden, så vil du kunne bruge batteriet fra solcellerne til dit strømforbrug. Det betyder, at du kan blive fuldkommen selvforsynende og gøre dig selv uafhængig af el-nettet. På den måde kan du selv kontrollere, hvor din strøm kommer fra.  

Hvis du ikke har et solcellebatteri derhjemme, kan du endda koble dig på et el-net, der kører på vindmølleenergi om natten. Så kan du time dit elforbrug, så du udelukkende kører grønt og er så CO2-neutralt som muligt. Så kan man også sove godt om natten med vished om, at selvom opvaskemaskinen kører, så sviner den ikke.  

Få en ordentlig solcelleguide 

Din solcellemontør står klar til at hjælpe dig hele vejen. De har selvfølgelig interesse i, at så meget af din strøm som muligt kommer fra solcellerne. På den måde sikrer de sig, at du får det bedste produkt på markedet. Så hold dig ikke tilbage fra at spørge din lokale solcellemand, hvad han synes om sagen.  

Det behøver ikke være dyrt at få installeret solceller derhjemme. Der er gode penge at spare i det lange løb, da de penge, du sparer på strøm, vil overhale udgifter til solcelleanlægget inden for få år. Tænk derfor prisen ind i det store billede, inden du investerer i et solcelleanlæg.