Grøn energioptimering af hus

Grøn energioptimering af hus

For at passe bedre på klimaet er det vigtigt at der bliver taget ansvar fra alle parter, men ikke alle ved at der faktisk kan søges om tilskud til nogle ting når der er tale om at man energioptimerer et hus.

Få tilskud fra staten til at energioptimere dit hus

Hvis du står med en ældre bolig, så kan du risikere at alle de gamle installationer egentlig ikke er særlig gode for klimaet. Her tænkes der især på oliefyr og lignende, der både kan koste dyrt for klimaet hvis det ikke bliver skrottet korrekt men også ved anvendelsen heraf.

Efterhånden er det nået ud til folk at der er muligheder for støttekroner fra statens side når det handler om optimering af huse med klimaet for øje. Lån penge, mener nogle er løsningen, men det bør ikke være din udvej for at ville være med til at passe på klimaet og derfor fortsætter staten med at hjælpe med økonomisk støtte.

Staten giver tilskud til dig der gerne vil skrotte dit oliefyr eller gasfyr og i stedet vil anvende luft til vand-varmepumpe

Er det oliefyret der skal skiftes ud, vil det være en god idé at læse op på reglerne herom, både i forbindelse med afskaffelsen men også i form af etablering af nyt system. Der rådes til at der anvendes luft til vand-varmepumper i stedet for oliefyr, for at passe bedst muligt på klimaet.

Med en luft til vand-varmepumpe udnytter pumpen den i forvejen eksisterende luft vi har omkring os. Luften vil blive ført igennem nogle rør, der ved hjælp af vand vil opvarme luften før den når videre ud på den anden side af systemet.

Det er et effektivt varmesystem at vælge en luft til vand-varmepumpe og koster klimaet meget mindre forurening end de gamle oliefyr eller gasfyr, som desværre stadig ses i nogle af de ældre huse rundt omkring i Danmark. Hvis du kender en husejer, der står og skal skifte varmeanlæg, kan du med fordel gøre opmærksom på de muligheder der er med støtte og tilskud fra statens side.