Husk energioptimering når boligen alligevel skal renoveres

Står du foran en større renovering af din bolig? Så kan det være, at du skal have fokus på at energioptimere din bolig, nu du alligevel er i gang med at bygge om. Læs med her og få indblik i, hvad du kan gøre for at få en energioptimeret bolig.

Hvis du har planer om at renovere din bolig, så kan det være, at du skulle overveje at energioptimerer din bolig samtidig. Det kan nemlig godt betale sig at tænke i grønne alternativer og have fokus på energioptimering af din bolig, inden du sætter hele projektet i gang. For du kan nemlig få tilskud fra energisparepuljen til visse projekter, men kun hvis du søger om tilskuddet inden du går i gang med dit renoveringsprojekt. Hvis du allerede er gået i gang, så det altså for sent.

Der er altså gode chancer for, at du kan få penge retur, hvis du ansøger om tilskud, inden du går i gang. Det kan måske lyde en smule underligt, at energiselskaberne ligefrem betaler dig penge, for at bruge mindre energi, men målet er at få CO2-udslippet ned og en måde at gøre det på er altså, at energiselskaberne kan give tilskud til grønne renoveringer. Lad os se lidt på, hvilke tilskud du kan få og hvor meget.

Hvad kan jeg få tilskud til?

Du kan få størst tilskud på de renoveringer, som virkelig slår ud på det grønne barometer. Det betyder, at du får størst tilskud på de renoveringer, hvor du sparer mest energi. Du skal være opmærksom på, at der er forskel på de forskellige tilskud, samt at der er forskel på, hvor meget de enkelte energiselskaber giver i tilskud og at tilskuddet også afhænger af markedsprisen på lige præcist det tidspunkt, hvor du energirenoverer.  Nedenstående fem løsninger kan du som oftest få et større tilskud til  (2020 ordning):

  • Tilskud til efterisolering af ydervægge
  • Tilskud til udskiftning af ruder
  • Tilskud til konvertering til fjernvarme eller varmepumpe
  • Tilskud til udskiftning af oliekedel
  • Tilskud til efterisolering af tag

Det kan være en rigtig god idé at alliere sig med en sagkyndig byggerådgiver, så du kan få den bedste hjælp til dit renoveringsprojekt. Det kan nemlig være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige tilskud og hvordan må får ansøgt om dem.

Hvad kan jeg bruge en byggerådgiver til?

Hos reDesign Home tager de helt automatisk energioptimering med i planlægningen, når boligen skal renoveres. Og så er det uanset om renoveringen gælder etageejendomme, din privatbolig eller en virksomhed. Hos reDesign Home har de særlig fokus på:

  • Indeklima – herunder luftkvalitet og bedre varmefordeling
  • Bæredygtighed
  • Energioptimering
  • Skybrudssikring
  • Støjdæmpning

Når de skal hjælpe dig med at energioptimerer din bolig, så laver de en undersøgelse af ejendommen blandt andet ved at gennemgå dine forbrugsdata, samt offentlige data. De tilbyder også både telefonisk og fysisk gennemgang af ejendommen. Herefter kommer de med anbefalinger til forbedringer i dit renoveringsarbejde og udarbejder et tilbud, så du altid har overblik over økonomien.

Hvorfor skal jeg energioptimerer min bolig?

Det er sund fornuft at energioptimerer sin bolig. Og det er der flere gode grunde til. For det første så gør du noget godt for klimaet. Du hjælper altså med at nedbringe det samlede CO2-udslip, dernæst så spare du penge ved at energioptimerer og til sidst, så gør det faktisk også din bolig mere værd, hvis du en dag skulle ønske at videresælge dit hus eller din ejendom. Så hvis du alligevel går rundt med tanker om at renoverer din bolig, så er der mange fordele ved at energioptimerer den. Grønne renoveringer er fremtiden – ikke mindst for miljøet. Du kan lige så godt også udskifte dit komfur så du kan lave lækre retter med opskrifter fra f.eks. hjemmesiden tema-mad.dk, så du ikke skal bruge for mange penge på strøm med et gammelt komfur.