Hvor hurtigt internet har man brug for?

Hvor hurtigt internet har man brug for?

Sponseret

For at finde ud af hvor hurtigt et internet man egentlig har brug for, er der først og fremmest nogle forskellige faktorer der spiller en rolle, som du bør overveje.

Sammenlign og forstå hvad internetudbyderne kan tilbyde

Det er meget individuelt, hvor hurtigt et internet du egentlig har brug for. Oplever du, at den forbindelse du har nu her på stående fod, ikke rækker tilstrækkeligt kan det være en god idé at overveje hvad der egentlig bruges internet til i husstanden og hvor mange der er på, på samme tid.

På hjemmesiden https://find-internet.dk/, kan du finde en oversigt over diverse internetudbydere og du kan hurtigt sammenligne priser og hastigheder med hinanden. Som du kan se, er der angivet 2 former for hastigheder i Mbit/s. Den første hastighed er den hastighed som du kan opnå i forbindelse med download.

At downloade over internettet vil sige at du henter data ned. Det kan f.eks. være når du streamer tv eller musik og i nogle tilfælde kan det også være at der spilles online spil i husstanden. Også store mails kræver en okay downloadhastighed, medmindre du er en meget tålmodig person. Downloadhastigheden er som oftest høj i hustandende da det er det vi som oftest bruger i det daglige.

Mange personer i en husstand kræver en højere hastighed

Den anden hastighed der er angivet, er den der kaldes for upload. Hvis du f.eks. ved at du skal sende mange tunge filer med mail afsted eller er der en youtuber i husstanden, der uploader videoer online, så kan du også få glæde af en forholdsvis høj upload hastighed.

Du kan som tommelfingerregel sige at hvis du har en gamer i husstanden, så skal du minimum bruge 20 Mbit/s i download alene til dette. Er der omkring 4 personer i husstanden der alle er online på samme tid, kan du regne med at der ved almindelige tjek af Facebook feed vil være brug for omkring 50 Mbit/s alene til dette.