Husk at skifte dine ventilationsfiltre 

Husk at skifte dine ventilationsfiltre 

 

Hvis du bor i hus eller lejlighed med ventileringssystem er det en nødvendighed at skifte dine ventilationsfiltre i ny og næ, når der er brug for det. Ved at udskifte ventilationsfiltre sørger du for et velfungerende ventilationssystem, der medfører et sundt og godt indeklima. Din boligs indeklima sikrer dig mange gode muligheder for et godt og sundt helbred.  

Når det er blevet tid til en udskiftning af din boligs ventilationsfiltre, bør du kigge efter nye filtre i høj kvalitet så du kan regne med mange års effektivt brug. Heldigvis behøver du ikke bruge lang tid på at lede. Mange hjemmesider på internettet har på forhånd samlet de bedste filtre til gode priser uden at gå på kompromis med den tårnhøje kvalitet, der kendetegner de filtre, som er designet og lavet hos tyske producenter. Skab dig et overblik over de bedste filtre samt alle de skarpe priser før udskiftning og opgradering af dit ventilationssystem. 

Udskiftning af ventilationsfiltrene 

Som minimum bør du skifte dine ventilationsfiltre mindst en gang om året, men gerne oftere. Dette skal du gøre for at sikre dig det bedst mulige indeklima og for at sørge for, at ventilationssystemets filtre stadig fungerer optimalt. I langt de fleste tilfælde bør det dog være rigeligt at skifte dine filtre bare en gang årligt, hvis din bolig altså har ventilationsfiltre i høj kvalitet.  

Hos nogle internetsider vil det derfor være muligt at indgå i et abonnement, hvor du vil få leveret nye filtre til dit ventilationssystem som det bedst passer dig. Dette kan være hver sjette, niende eller tolvte måned, så du er sikker på at opretholde det gode indeklima i din bolig. Det frarådes at forsøge at rengøre filtrene selvstændigt med eksempelvis støvsuger eller klud, da dette ved største sandsynlighed vil påføre ventilationssystemets filtre skade eller i værste fald ødelægge dem helt. I stedet vil det være et meget bedre alternativ blot at købe nye filtre, da prisen er så lav, at andet ikke kan betale sig. 

Tilpas ventilationssystemet efter dine behov 

Ved udskiftningen af ventilationsfiltre vil det være muligt at tilpasse dit ventilationssystem og indeklima efter dine behov og udfordringer. Er du eksempelvis allergisk overfor pollen, vil det være en mulighed og god ide at investere i ventilationsfiltre med et pollenfilter, der giver et væsentligt indeklima for pollenallergigere. Dette vil medføre et bedre indeklima i pollensæsonen, der vil være klart bedre end uden pollenfiltrene. 

Forskellige typer af filtre 

Der findes mange forskellige former og varianter af ventilationsfiltre. De to mest populære typer er dog G4 og F7 filtrene. G4 filteret bliver anset som et standartfilter, der kun sorterer de mest grove partikler fra og samtidig lader mere fine og mindre partikler komme igennem. Dette gælder for eksempel pollen, der består af små partikler. Vil du gerne have renere luft, skal du vælge F7 filteret, da dette også filtrerer de mindste partikler fra. Det er dog ikke muligt kun af have et F7 filter og du skal derfor både bruge et G4 og F7 filter i dit ventilationssystem for at få et velfungerende indeklima i din bolig.