Derfor bør du anvende LED belysning både inde og ude

LEDLED lys har været gennem en rivende udvikling de sidste par år. Det gør, at denne belysning i dag fremstår på højde med andre lyskilder.

Udviklingen af LED lys har gjort, at du får det samme gode lys, og så bliver du ovenikøbet belønnet med par ekstra fordele, når du vælger denne form for belysning. Har du endnu ikke LED lys både indendørs og udendørs, bør du overveje, om det skal være dit næste projekt i din bolig.

LED lys er energieffektivt

Ved at tilvælge LED lys i din bolig både indenfor og udenfor får du blandt andet to store fordele, som du ikke bør snyde dig selv for. En af de fordele, du kan glæde dig over, er, at LED lys er utrolig energieffektive.

Du sparer nemlig cirka 80 – 90 % i elforbrug ved at skifte dine gløde- eller halogenpærer til LED pærer. Desuden kan du spare cirka 50 % på dit elforbrug ved at skifte dine sparepærer til LED pærer.

Det lave energiforbrug, der skal til for at holde dit LED lys kørende, gør, at det er billigt i drift. Der er derfor en stor chance for, at du vil se markante besparelser på din elregning hver måned, når du går over til LED lys – specielt hvis du har rigtig mange lamper, der bruges meget.

LED pærer har en lang levetid

Når du begynder at bruge LED pærer i alle dine lamper, finder du hurtigt ud af, at disse pærer skal skiftes yderst sjældent i forhold til både glødepærer, halogenpærer og sparepærer. Du får derfor også en stor besparelse på den lange bane, når du investerer i LED lys.

Køber du LED pærer i en høj kvalitet, skal du forvente, at de holder minimum 25.000 timer. Det er dog ikke unormalt, at en LED pære kan holde i op til 50.000 timer. Tjek derfor varebeskrivelsen, så du ender med en LED pære med en lang levetid.

LED pærer er desuden mere robuste i forhold til lave temperaturer, hvorfor de er perfekte til udendørs belysning, da de også her holder længere.

Et miljørigtigt valg til din bolig

Eftersom LED lys sparer på energien og har en lang levetid, er det den oplagte belysning, hvis du ønsker at være miljørigtig.

Da det heldigvis er blevet meget populært at være miljøvenlig i forhold til mange ting, og derved også belysning, er LED lys blevet det foretrukne valg ved nybyggeri og energirenoveringer.

Har LED belysning ingen ulemper?

LED belysning har kun en eneste ulempe. Denne ulempe er, at det er dyrere nu og her at investere i LED lys i forhold til halogenpærer, glødepærer og sparepærer.

Men da du sparer både på elforbruget og på indkøb af nye pærer takket være deres lange levetid, er LED lys langt billigere i den sidste ende. For at opnå denne besparelse er det vigtigt, at du er opmærksom på at købe LED pærer i en høj kvalitet.